Acasă Sfaturi de călătorie Am nevoie de asigurare de călătorie?

Am nevoie de asigurare de călătorie?

Pentru majoritatea vacanțelor nu vei avea nevoie neapărată de asigurare de călătorie, însă merită luată în considerare. De asemenea, trebuie făcută distincția între asigurarea de călătorie și cea de sănătate.

De ce ți-ai face asigurare de călătorie?

O asigurare de călătorie de poate scăpa de multe neplăceri în cazul în care ai parte de un eveniment nefericit în timpul vacanței, ca de exemplu pierderea bagajelor de către linia aeriană, îmbolnăvire sau accidente. Costurile în cazul unui accident pot fi între mari și foarte mari în Vest, așa că este mai bine să fii precaut. În plus, gândește-te așa: dacă pățești ceva, costurile de repatriere vor fi imense și vor trebui suportate de către familie.

Dacă vei călători în UE

Cetățenii români care sunt asigurați în cadrul sistemului național de sănătate beneficiază de tratament gratuit în UE doar în baza cardului european de sănătate.

Dacă vei călători în afara UE

Dacă vei călători în afara UE îți recomandăm cu insistență să îți faci o asigurare de călătorie pentru că nu știi niciodată ce se poate întâmpla și fiind la jumătate de lume distanță va fi dificil să te descurci. În cazul anumitor țări, este obligatoriu să ai cu tine dovada acesteia la intrarea în țară.