Acasă FAQ – Întrebări frecvente

FAQ – Întrebări frecvente

Ce este Vacanță fără agenție?

După cum îi spune și numele, Vacanță fără agenție nu este o agenție de turism. VFA este un portal de ponturi de călătorii, creat de pasionați de călătorii, care te scapă de corvoada organizării unei vacanțe, de găsirea zborurilor și a cazărilor. Îți punem zilnic la dispoziție oferte atrăgătoare pentru zboruri și cazări, ca să nu mai fii nevoit să pierzi din timpul tău pentru a le mai căuta. Aceste oferte de călătorii poartă denumirea de vacanțe DYI (= Do It Yourself), ceea ce înseamnă că vei fi redirecționat către site-urile furnizorilor de cazări și bilete de avion, iar tu vei fi direct răspunzător de efectuarea rezervărilor respective, precum și de plata lor. Confirmările de cazare, precum și biletele de zbor, vor fi ulterior trimise pe adresa ta de mail de către sistemele de rezervare ale acestor furnizori.

Unde găsiți ofertele publicate? De ce sunt atât de ieftine?

Căutăm pentru tine cele mai bune oferte de zboruri, cazări și croaziere pe site-urile a numeroși furnizori de astfel de produse. Fiecare ofertă este verificată separat înainte de a fi publicată pe portalul nostru, pentru a ne asigura că informațiile și prețurile sunt veridice. Puteți fi siguri că recomandăm doar oferte pe care le-am rezerva chiar noi, fără ezitare. Experiența noastră ne ajută să ne dăm seama de ofertele care merită să ajungă la voi.

Acestea au un preț bun întrucât îți prezentăm tarifele promoționale ale diferiților furnizori și se elimină, totodată, intermediarul care asigură rezervarea și plata.

Ce fel de oferte se găsesc pe Vacanță fără agenție?

Fără îndoială, doar acele zboruri și cazări pe care le-am rezerva și noi în mod normal, fără ezitare.

CAZARE

Ca să venim în întâmpinarea tuturor nevoilor și bugetelor de călătorie, vom încerca să vă prezentăm cel puțin o destinație pe zi în trei categorii de preț (pentru opțiunile de cazare):

a) Buget: 0-25 de euro/persoană/noapte
b) Standard: 26-49 euro/persoană/noapte
c) Confort: 50-79 euro/persoană/noapte

Totodată, ofertele noastre de cazare vor avea, în mod ideal, următoarele atuu-uri:
- notă de minim 7.50 pe Booking.com
- mic-dejun inclus
- baie proprie
- localizare în apropiere de principalele mijloace de transport în comun.

Eventualele excepții vor fi mereu marcate în prezentarea ofertei.

ZBORURI

Ofertele noastre de zboruri vor avea, în mod ideal, următoarele atuu-uri:
- legături directe, cu prioritate
- eventualele excepții vor include legături cu maxim o escală.
- escalele nu vor fi mai lungi de 8 ore. Drept bonus, vom încerca să vă propunem fie activități de făcut în afara aeroportului (mini city-break), fie eventuale opțiuni de cazare dacă escala este, în mod excepțional, mai lungă de 8 ore.

De ce aș merge într-o vacanță DIY și nu printr-o agenție?

Considerăm că agențiile reprezintă o opțiune foarte bună când vrei să pleci în vacanță, insă din cauza cheltuielilor operaționale este posibil ca acestea să nu îți poată oferi cele mai bune prețuri.

De asemenea, în cazul unei vacanțe DIY nu te constrânge nimeni în cadrul unui program pre-organizat - îți împarți timpul cum crezi tu de cuviință și vizitezi doar ceeea ce te interesează.

Cum rezerv o vacanță DIY?
De ce oferta de călătorie apare ca epuizată/sold out?

Acest lucru se întâmplă atunci când oferta de cazare sau de zbor este disponibilă în locuri limitate spre foarte limitate și mai multe persoane încearcă să o rezerve în același timp.

De aceea, este important ca, de îndată ce ai găsit o ofertă care îți convine, să o rezervi imediat.

De ce atunci când încerc să fac rezervarea, tariful ofertei de cazare sau de zbor este mai mare?

Prețurile sunt ajustate în funcție de cerere și ofertă. Dacă aeronavele sunt goale sau hotelurile sunt subocupate, furnizorii de turism răspund cu oferte speciale. Dacă cererea devine subit mai mare, tarifele cresc. Furnizorii de turism își pot ajusta prețurile de câteva ori pe zi. Tot ceea ce putem garanta este că tarifele sunt veridice în momentul publicării ofertelor pe portal.

De aceea, este important ca, de îndată ce ai găsit o ofertă care îți convine, să o rezervi imediat pentru a-ți asigura tariful mic.

Pot modifica durata unei călătorii, la zbor sau la cazare? De ce acest lucru nu este întotdeauna posibil?

Majoritatea condițiilor de rezervare și de modificare a acesteia sunt indicate pe site-urile furnizorilor de la care se efectuează rezervările. Deseori, sunt supuse unor condiții stricte și/sau comisioane. Te sfătuim să citești cu atenție aceste condiții la fiecare pas al rezervării, pentru a nu avea surprize neplăcute ulterior.

Care este limita de greutate a bagajelor pe zboruri?

Limitele de greutate variază în funcție de companiile aeriene. Condițiile legate de greutatea, conținutul și dimensiunea bagajelor se aplică începând cu bagajele de mână până la cele de cală. Dacă dorești să afli ce anume poți împacheta în bagajul de mână, te sfătuim să consulți cu atenție condițiile indicate pe site-ul companiilor aeriene de pe care vei face rezervarea.

La ce se referă prețul din descrierea ofertei?

Aproape toate călătoriile pot fi rezervate la date ulterioare sau din alte aeroporturi din România. Totodată, tarifele zborurilor pot să difere de la un aeroport la altul. Prin urmare, prețul din descrierea ofertei se referă mereu la cel mai mic preț inclus în ofertă, în cazul în care plecarea se face din mai multe aeroporturi.

Cum plătesc? Există taxe extra și/sau comisioane în momentul rezervării?

Vacanță fără agenție nu este o agenție de turism și nu intermediază plăți. Prețurile afișate în ofertele noastre sunt cele finale și includ taxele și comisioanele aferente fiecărui furnizor. Îți recomandăm să verifici detaliile ofertei la fiecare pas al rezervării pe site-ul furnizorului. Adevăratul preț al rezervarii este afișat abia la finalul procesului de rezervare pe portalul aferent fiecărui furnizor în parte.

Plata fiecărui serviciu se va face direct pe site-ul furnizorului, prin card de credit, transfer bancar sau PayPal.

De asemenea, te sfătuim să verifici cu atenție că toate detaliile ofertei publicate pe portalul nostru coincid cu cele de pe site-ul furnizorului:
- Aeroport, dată, oră și preț - pentru zboruri
- Denumire unitate de cazare, tip cameră, perioadă și preț - pentru cazări

Vacanță fără agenție nu-și asumă responsabilitatea pentru eventualele erori survenite în timpul procesului de rezervare.

Cum voi primi biletul de avion?

Biletul tău de zbor va fi emis direct prin sistemul de rezervare al companiei aeriene pe site-ul căreia s-a efectuat rezervarea. Toate informațiile, în mod special codul de rezervare, îți vor fi trimise direct pe mail. Cu ajutorul acestui cod, vei putea efectua checkin-ul online înainte de călătorie.

Pot să modific sau să anulez zborul?

Modificările sau anulările zborurilor variază în funcție de companiile aeriene sau de clasa de preț a biletelor de avion. În general însă, nu este posibil să modifici sau să anulezi zboruri fără plata unor taxe adiționale.

De aceea, te sfătuim să consulți cu atenție condițiile indicate pe site-ul companiilor aeriene de pe care vei face rezervarea.

Pe cine contactez în caz că am o problemă cu zborul?

În funcție de regulamentul portalurilor de rezervări, va trebui să contactezi fie site-ul unde ai făcut rezervarea, fie linia aeriană. Este important de reținut că Vacanță fără agenție nu poate interveni în această situație întrucât contractul tău este între tine și site-ul de unde ai cumpărat biletul de avion.

Cum pot să modific sau să anulez cazarea?

Condițiile de modificare a rezervărilor de cazare diferă în funcție de portalul de rezervare pe care au fost efectuate. Dacă în continuare ești nesigur de disponibilitatea de a călători în perioada rezervată, ar fi bine să te orientezi spre rezervări care oferă posibilitatea de a anula cazarea în mod gratuit - așa numitele "Free cancellations". Vacanță fără agenție te dirijează spre portalul de rezervare relevant fiecărui serviciu. Tocmai de aceea, contractul tău este cu respectivul portal de rezervare și tot pe ei ar trebui să-i contactezi pentru orice întrebări sau nelămuriri. Uneori poate fi mai rapid și mai simplu de rezolvat dacă intri în contact direct cu hotelul.

Pe cine pot contacta dacă am întrebări sau doresc să modific rezervarea?

Vacanță fără agenție te dirijează spre portalul de rezervare relevant fiecărui serviciu. Tocmai de aceea, contractul tău este cu respectivul portal de rezervare și tot pe ei ar trebui să-i contactezi pentru orice întrebări sau nelămuriri.

Am nevoie de factură, cum fac sa intru în posesia ei? Îmi eliberați factură?

Vacanță fără agenție nu este o agenție de turism și nu intermediază plăți. Vacanță fără agenție vă oferă doar idei de călătorie și nu intră în niciun moment in contact cu banii dumneavoastră. Contractul dumneavoastră este cu furnizorii finali ai biletelor de călătorie, cazare, etc., așa că factura o veți primi de la aceștia.

Ce ar trebui să verific atunci când rezerv o mașină?

Pe lângă un permis de conducere valid, companiile de închirieri mașini cer deseori un card de credit. Se poate întâmpla ca unele companii să nu permită tinerilor între 18 și 20 de ani să închirieze mașini - sau, dacă o permit totuși, să taxeze extra.

Care sunt cele mai bune extra servicii pe care le pot plăti în momentul închirierii unei mașini?

Ca să eviți să fii bun de plată dacă se întâmplă un accident sau orice daună mașinii, ar fi o idee bună să adaugi o asigurare extinsă rezervării tale. Ideal ar fi să preiei mașina și să o returnezi cu rezervorul plin. Te vei asigura astfel că plătești prețul uzual la pompă, fără nici o taxă extra dacă rezervorul se umple după returnarea mașinii.

Vă ocupați și de vacanțe personalizate sau la cerere?

În funcție de timpul disponibil, putem prelua astfel de cereri. Trimite-ne detaliile călătoriei folosind formularul și îți vom confirma în cel mai scurt timp dacă este realizabil sau nu. În cazul unui răspuns pozitiv, oferta de vacanță personalizată va fi gata în 5 zile lucrătoare.